Filmul ”În așteptare” este scris, produs și regizat de Sabina Lisievici. Bazat pe o poveste reală, filmul spune povestea de dragoste tulburătoare trăită de mama Sabinei Lisievici, care a fost nevoită să renunțe la bărbatul de care era îndrăgostită și care a trăit toată viața bântuită de amintirea acestuia. Sabina Lisievici interpretează chiar rolul mamei sale și spune că a avut ceva emoții atunci când și-a anunțat mama că face un film despre viața ei.

În așteptare este un film de scurtmetraj după o poveste reală, după povestea mamei mele. Filmul este despre o iubire pierdută, o iubire specială, deosebită, care rămâne în amintirea oamenilor ca ceva ce ar fi putut să fie și nu mai este”, a declarat Sabina Lisievici pentru A7TV.

În exclusivitate, în emisiunea ”Alături de tine”, regizorul și actrița Sabina Lisievici a povestit cum a fost să joace rolul mamei în povestea de iubire a celei care i-a dat viață:

”A fost cumplit de greu pentru mine, a fost un contre-emploi pentru că mama, la vârsta aceea, era foarte timidă, delicată, candidă, silfidă, transparentă, încrezătoare, altfel…

Am înțeles mult mai adânc durerea, am trecut-o prin filtrul personal și odată ce s-a întâmplat acest procedeu, am fost acolo și am început să văd totul cu alți ochi și să înțeleg că pentru iubirile mari trebuie să te lupți. Iubirile mari nu trebuie pierdute și pentru o astfel de dragoste nu trebuie să renunți niciodată din ”eu” pentru că, chiar dacă tu crezi la un moment dat că poți să treci peste, sunt vieți de oameni care se distrug din păcate”

Încă nu există o dată concretă pentru lansarea scurtmetrajului, deoarece acesta încă este în circuitul festivalier, iar până acum a cules 5 premii la festivalurile de film:

1. Best drama, la Paris Film Awards
2. Best suporting actor, la Tiff
3. Best female directeur, la Tiff
4. Best film, la Lovesick festival
5. Best international film, la San Francisco International Film Festival

Share This Story, Choose Your Platform!